T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Okulda Sağlıklı Besleniyorum Programı" okulumuz da katılmış bulunmaktadır.

 Program kapsamında Beslenme Ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Okulda Sağlıklı Besleniyorum ProgramıYıllık Planı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

 

OKULDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROGRAMI

 

 Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitmenlerin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

 Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine okulumuz da katılmış bulunmaktadır.

Proje kapsamında Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Planı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

Bu bağlamda 2017-2018 eğitim öğretim yılından başlamak üzere 3 yıl olmak üzere ve gerektiğinde her yıl revize edilerek yıllık plan hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur.

 

HEDEFLERİMİZ

 

* “OKULDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROGRAMI” ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi

* Okullarımızda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması

* Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması

* Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

* Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması

 

AMAÇLARIMIZ

 

Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için;

* Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

* Çocuklarda obezite,

* Sağlıklı okul dönemi,

* Sağlık risklerine göre (Hiperlipidemi, troid hastalıkları, demir yetersizliği, kansızlık, diyabet vb.)    çocuk ve aile beslenmesi programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinde beslenme bilincini arttırmak, sağlık risklerini azaltmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 15.02.2024 21:13 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 1  kişi beğendi